Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde vier poëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

Opinie

Dagboek

Dagelijkse aantekeningen
Lees meer >>

Nieuwe gedichten

Voor enkele recente gedichten
klik hier >

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Nieuwspoort Nieuws over roman ‘Vuil bloed’:

Auteur en hoofdpersoon in spannende dialoog
Aldus luidt de kop boven een recensie door RC in het blad Nieuwspoort Nieuws.
‘Een roman met een merkwaardige, maar alleszins leesbare en intrigerende vorm.’ Aldus het oordeel van de recensent. ‘In Vuil bloed gaat schrijver Louis Prins in dialoog met zijn hoofdpersoon, Philip Luzijn, raadadviseur van de minister-president en schaker. Luzijn wordt in het boek uiterst nauwkeurig – en daardoor genadeloos – beschreven en neergezet. Zo’n opzet lijkt hopeloos en onnodig gecompliceerd, maar door de spannende gesprekken tussen de twee ontwikkelt zich toch een realistische spanningsboog. (…) Uiteindelijk blijken de schrijver en zijn hoofdpersoon elkaars taken en belangstelling over te nemen. Ze worden steeds afhankelijker van elkaar. En die relatie heeft uiteindelijk een fatale afloop.’
 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie