Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde zevenpoëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

De volledige bibliografie

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

youtube-theo

Opinie

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Op 1 december houd ik een voordracht over 'De leugens van Couperus'

Op 1 december ga ik iets nieuws doen, ik houd een voordracht over de (on)waarheid van romans met als titel ‘De leugens van Couperus’. Daarin plaats ik de waarschuwing van Louis Couperus altijd te liegen in een breder perspectief.

In mijn roman De blijmoedige leugenaar over een liegende wethouder waarschuw ik voor de behoefte van lezers om altijd de waarheid  te willen weten. Ik noem die behoefte aan ‘echt gebeurd’ de realiteitsval en zet deze af tegen de kwaliteiten van de literaire roman in de geschiedenis en het heden.

Ik sluit af met twee dialogen over de leugen tussen de liegende wethouder en de schrijver Louis Couperus, die elkaar ontmoeten in de hemel. Van mijn voordracht verschijnt een kleine genummerde oplage in druk, die ik natuurlijk graag signeer.

Het begint om 16 uur in het Couperus Museum, Javastraat 17 in Den Haag. Aanmelden kan desgwenst bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De entreekosten bedragen € 12,50, inclusief museumbezoek en een drankje.

 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie

Neem contact met mij op via t.p.monkhorst@monkhorst.nl