Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde zevenpoëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

De volledige bibliografie

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

youtube-theo

Opinie

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Een wekelijkse vlog op YouTube

Het komende jaar zal het derde deel van de trilogie ‘De zegen van weemoed’, getiteld ‘Verslag van een buitenstaander’, verschijnen. Daarover bericht ik later. Het is duidelijk dat ik mijn uitgever niet kan vragen om op korte termijn nog meer te publiceren. Maar ik zit niet stil en heb ondertussen korte verhalen en andere teksten geschreven die ik niet in een la wil laten liggen.

Daarom ben ik een wekelijkse vlog op Youtube begonnen. Dat is een eenvoudig gesproken en gefilmd bericht waarin ik voorlees uit ongepubliceerd werk. De afgelopen maanden heb ik proefgedraaid en heb mijn eerste korte roman uit 2005 ‘Brieven aan mijn liefste’ voorgelezen.

Jullie kunnen alvast eens gaan kijken en als het bevalt kun je je (gratis) abonneren, zodat je bericht ontvangt van een nieuw bericht. Ga daarvoor naar YouTube Theo Monkhorst leest voor.

 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie

Neem contact met mij op via t.p.monkhorst@monkhorst.nl